Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Θερίζει η πείνα

Πάνω από 1.300 οικογένειες χτυπάνε την πόρτα της Τράπεζας Τροφίμων.

Φωτογραφία για Πάτρα: Θερίζει η πείνα- Πάνω από 1.300 οικογένειες χτυπάνε την πόρτα της Τράπεζας Τροφίμων 














 Με θεαματικό ρυθμό αυξάνονται στην Πάτρα οι οικογένειες που ζουν κάτω απο τα όρια της φτώχειας και χτυπάνε την πόρτα της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου και της Δημοτικής Ιματιοθήκης προσδοκώντας να
βρουν τροφή ιδίως για τα μικρά παιδιά και ρούχα. 

Πριν δύο χρόνια οι εγγεγραμμένες οικογένειες στην Τράπεζα Τροφίμων ήταν μόλις 425. Αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένες 850 οικογένειας, στις οποίες προστίθενται περί τις 450 νέες οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε όλο το μήκος του διευρυμένου Δήμου και οι οποίες έχουν ζητήσει να καλυφθούν απο την Τράπεζα Τροφίμων. 

Η θεαματική αυτή αύξηση έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί πια η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου να καλύψει όλες τις ανάγκες που συνεχώς πολλαπλασιάζονται. 

Για αυτό το λόγο και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Χάρης Μασσαράς, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί. 
"Από κάθε δημότη ένα κουτί γάλα" 
λέει χαρακτηριστικά. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Πάτρα είναι ότι επαγγελματίες που πριν ήταν η χορηγοί της Τράπεζας, τώρα ζητούν να εγγραφούν ως μέλη για να πάρουν τρόφιμα! 

Η διεύθυνση της Τράπεζας Τροφίμων για όποιον θέλει να βοηθήσει είναι Κοραή 5. 

Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου